Loading...
Om mig2018-08-23T08:13:11+00:00

Josefina Sanner

Intresset för kreativitet och personlig utveckling har funnits där hela tiden. Jag har sedan jag var liten alltid velat förstå människor och barnet inom mig har alltid varit starkt närvarande.

Jag älskar att skapa, beröra och få människor att komma i kontakt med sina känslor och sin sanning och brinner för att skapa kreativa rum, hitta metoder och vägar för att möjliggöra den förändring som gör oss levande, fria så att vi får tillgång till hela oss själva.

Jag jobbar även som låtskrivare/artist och fine art konstnär och har lång erfarenhet som egen företagare och entreprenör inom musikbranschen och pedagog som förskollärare. Jag har företaget Fina Sånger där jag sjunger på bröllop och skivbolaget/förlaget Finaville Music där jag släppt tre egna album och skriver låtar till mig själv och andra artister.

Min story

– Den läkande skapandekraften och styrkan i sårbarheten

För mig började det med att jag efter en lång tid av vilsenhet då jag inte mådde bra, till slut hittade ett sätt att våga möta och uttrycka de känslor jag hade inom mig genom att måla, skriva och skapa musik. Min livlina.

Med hjälp av mitt skapande och genom någon som verkligen lyssnade och såg mig för den jag var, fick jag ord på mitt kaos och började långsamt läka. Ofta förstod jag långt senare när jag skapat en målning eller skrivit en sång vad det var jag kände. Det blev en kanal, mitt uttryck och jag började få klarhet i mina tankar och hitta tryggheten och modet att våga följa mitt hjärta.

Jag är helt orädd när jag är i kontakt med skaparkraften och ibland när jag är helt närvarande på scenen och sjunger och spelar. Skillnaden mellan den upplevelsen och rädslan jag kan ha i det verkliga livet har fått mig att fortsätta hitta vägar till att vilja komma i kontakt med skaparkraften, den närvarande flow-känslan i andra delar av livet. För mig är just flow att vara väldigt närvarande, fokuserad och passionerad i det jag gör. Tiden står stilla samtidigt som den fort försvinner.  Jag släpper alla tankar och föreställningar, öppnar upp helt och låter mig själv ledas i en rörelse som kommer inifrån och ut i färger, toner och ord. Kanske när jag joggar eller gör någon upprepad långsam rörelse. Jag är aldrig så närvarande, uppfylld av energi som då. Jag skulle säga att det är som en energistråle, ett tåg som flödar hela tiden. Du kan närsomhelst hoppa på det.

Senare i livet med för mycket stress och prestation har jag tvingat stanna upp och omvärdera min tillvaro. När jag vågade möta min sårbarhet hittade jag min sista pusselbit och min nya väg genom acceptans och självmedkänsla. Det blev också fröet till min coachingsmetod inom kreativt självledarskap. Vi behöver våga vara mer sårbara inför varandra, stanna upp och lyssna så att vi kan leda oss själva inifrån och ut istället för att kämpa med att hålla uppe en fasad för att duga.

Fast jag ibland fortfarande går vilse kommer jag alltid tillbaka genom min inre röst som för mig till det jag älskar och mår bra av. Jag tränar på att säga till mig själv att jag är värdefull precis som jag är och inte bara för det jag gör, att jag får pröva mina vingar, jag får vila och framförallt stå upp för mitt kreativa jag och vara sann mot mig själv.

Kanske vi kan våga mer än vi tror är möjligt när vi är i våra kreativa rum och kärleken till det vi vill skapa är större än rädslan att inte våga?

Sårbarheten är ursprunget till de känslor och upplevelser vi längtar efter. I sårbarheten föds kärleken, tillhörigheten, modet, medkänslan och kreativiteten. Från sårbarhetens källa kommer hoppet, medkänslan, ansvarskänslan och äktheten”

– Brené Brown

Vill du börja en process med det kreativa självledarskapet tillsammans med mig kontakta mig här.

För att ge dig den bästa upplevelsen använder vi cookies på vår webbplats. Genom att fortsätta använda vår webbplats godkänner du att cookies används för detta ändamål. Ok